Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır?

Güvenlik kamera sistemleri değerli eşyalarımızı korumak için güvenlik uygulamalarının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu yazımızda da kamera sistemleri nasıl çalışır sorusunu cevaplayacağız.

Neredeyse her gün, güvenlik kameralarının, hırsızlık vb. olaylarda nasıl yardımcı olduğunu gösteren sayısız öyküyle karşılaşıyoruz.

Kamera (cctv) sistemleri içerisinde yer alan IP kameralar sensörler sayesinde kaydetmiş olduğu görüntüleri dijital veriye çevirerek ağ üzerinden gerekli yere iletirler. Güvenlik kamerası ağ üzerinden görüntüleri iletmekle kalmayıp uzaktan bağlantı ile görüntülere ulaşılmasını gerçekleştirmektedir. Kendisine ait IP numaraları bulunan IP kamera sistemleri, barındırdıkları yazılımlar ile adeta bir web sunucusu rolünde hareket sererek; görüntü depolama, programlanabilme, hareket algılama ve alarm yönetimi gibi birçok faktörü sağlamaktadır.

IP kameraların çalışıyor olabilmesi için bir ağ bağlantısı ile kurulumunun gerçekleşmesi gerekmektedir. Böylelikle görüntüleme gibi görüntü kaydetme ve uzaktan erişim sağlanabilecektir.

Ağ üzerinden çalışma mantığına sahip olan IP kameralar da, güvenlik kamera sistemleri içerisinde yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi ve uzaktan erişim, kontrol edilebilme ve görüntü depolanabilme özellikleri ile kullanımı oldukça yaygın olarak sağlanmaktadır.

Güvenlik sistemlerinde görsel uygulama olarak kabul edilen video sistemi, bir alandaki ve etrafındaki aktiviteyi birçok farklı nedenden dolayı izlemenizi veya kaydetmenizi sağlar. Örneğin, ebeveynler uyuyan bir çocuğu izlemek ve beşikten tehlikeli bir düşüş riskini azaltmak isteyebilir.

Bir konutun etrafındaki güvenlik kamera sistemi ön kapıya yaklaşan insanların gözlemlenmesi ve hatta suçluların yakalanmasını sağlayabilir.

Kamera Sistemleri Nasıl Olmalı?

Kamera sistemleri nasıl olmalı sorusuna cevap olarak güvenlik kamera sistemine yatırım yapmadan önce, ne izleyeceğinizi ve izlemek için nelere ihtiyacınız olduğunu iyi bilmeniz gerekmektedir. Kablolu ve kablosuz olarak ikiye ayrılan kamera sistemleri, kameraları nereye yerleştirmek istediğinize ve ne kadar görünür olmasını istediğinize bağlıdır. Kablolu kameralar takmak daha zor olabilir. Bununla birlikte kablolu sistemler, video sinyalleri havada hareket etmediği için, kablosuz kameralardan tipik olarak daha yüksek kalitede bir görüntüye sahiptirler. Kablosuz kameralar daha fazla esnekliğe sahip olmakla birlikte kablosuz internet, kablosuz telefonlar ve bebek monitörleri gibi diğer cihazlardan gelen yayınlar, kablosuz kameranın sinyalini kesebilir. Ayrıca, kablosuz bir sisteme karar verirseniz, video akışlarınızın başkaları tarafından ele geçirilebilir.

Neden Güvenlik Kamera Sistemleri?

Neden güvenlik kamera sistemleri sorusuna cevap olarak; Güvenlik kamera sistemleri neredeyse hayat kurtarıcı rolündedir.

İyi bir kamera sistemi kurmak size iyi gözetim sonucu verir. Görmek istediğiniz alanı veya alanları belirledikten sonra, odak uzaklığı olan lensler (varifocal) kullanarak güvenlik sistemini doğru bir şekilde kurmak önemlidir.

Yanlış bir kurulum size her hangi bir sonuç getirmeyecek ve deneyiminiz yoksa, bölgenizde bulunan (İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Muğla, Antalya, İstanbul, Ankara) profesyonel bir iş ortağına sahip olmanız en iyisi olacaktır. Bu bağlamda, İzmir kamera sistemleri şirketi olarak sizlere bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

İyi bir iş ortağı size kaliteli ürün, garanti, servis, ekipman ve yazılım desteğini en iyi şekilde verecektir. Geçmişte sadece çeşitli markalarda (v-guard, bullwark, dahua, haikon, neutron, hikvision, avenir, dunlop) analog kamera sistemine sahipken, gelişen teknolojinin avantajları sayesinde ahd, hd- tvı ve ip kamera ve video analizi ile alternatif ürün ve görüntü kalitesine artık ulaşabiliyoruz. Hatta sabit kameraları zoom kamera speed dome ve kontrol için klavye (keyboard) ile destekleyebilirsiniz.

Çalışma prensibi olarak analog sistem, kamera bir DVR (dijital video kayıt) cihazına kayıt yapacak şekilde ayarlanır. Kablo kullanımıyla, ev ve iş yerinde ki kameralar doğrudan dvr’a bağlanır. Dvr görüntülemeye izin vermek için görüntüleri sıkıştırır.

Özelliklere bağlı olarak, kamera belirli bir yazılım üzerinde çalışabilir ve hareket algılama özelliğini kullanabilir. Bununla birlikte IP (network) kameralar iletişim için Wi-Fi ağını kullanır ve video görüntüleri akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza aktarabilir.

Akıllı ev sistemleri gittikçe hayatlarımızın içerisine girmekteler. Güvenlik kamera sistemleri de bu dönüşümü takip etmekte. Akıllı telefon uygulamasıyla, canlı bir yayını görüntülemek veya herhangi bir hareket algılandığında otomatik uyarı almak için istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Nvr kayıt (ağ video kayıt ) cihazına kayıt yapma şansınız da bulunmaktadır. Tüm bunları yaparken, kullanılan malzemelerin (switch, harddisc, lens, iris, focus, odak, gece görüş, true day&night, lux değerleri, time lapse, ccd, loop çıkışı) özelliklerini iyi bilmek, destek almak gerekir.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir