Botoks Nasıl Yapılır?

Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adı verilen bakterilerden elde edilen bir tür toksindir.

Yüzdeki mimik kaslarının etkisini azaltan veya dondurarak etki eden Botoks, bakteriden üretilen bir toksindir. Gözlerin kısılması, gülme, şaşırma, kızma etkenleri yüzdeki mimik kaslarının çalışmasını ve bu çalışmalar da ciltte yıllar içerisinde çizgiler oluşmasına neden olmaktadır. Botoks, bu çizgileri gidermeye yönelik yapılır. Devamlı surette yapılan mimikler, oluşan kırışıklık ve çizgilerin kalıcı olmasına neden olur.

Botoks Hangi Durumlarda Yapılır ?

Botoksun kullanım alanı oldukça fazladır dermatoloji , aşırı terleme sorunları ,cilt kırışıklıkları ve hekiminizin sizin için uygun bulduğu semptomlar da kullanılmaktadır.

Botoks hangi bölgelere uygulanır?

Kırışıklıkların büyük çoğunluğu kaş arası, göz kenarları, alın ve ağız çevresinde görüldüğünden botox daha çok bu bölgelere uygulanır.

Botoks’un yan etkisi yok denecek kadar azdır. Uzmanlık eğitimi almış kişiler tarafından yapılmadığında asimetrik bir görünüm ve geçici göz kapağı düşüklüğü gibi problemler yaşanabilir.

Botoks Nasıl Etki Eder?

Dinamik çizgiler, yüz ifade çizgileridir; mimik hareketleri sırasında (kaş çatma, konuşma, gülme…) cilt altındaki küçük kasların kasılmalarıyla oluşur. Bu kasların kasılması zamanla cilde yerleşerek kalıcı çizgi ve kırışıklıkları oluşturur.

Botox, enjeksiyon yapılan bölgede sinirlerdeki geçişi bloke edip “kas kasılmasını engelleyerek” buradaki derinin gerginliğini sağlar

Bu çizgiler erken dönemde botox tedavisiyle düzeltilebilir. Zamanla çizgiler derinleşir tek başına botoks tedavisi yeterli düzelmeyi sağlayamaz başka ek tedaviler uygulanır.(lazer, peeling, dolgu maddesi enjeksiyonu…)

Botoks Kimlere Uygulanabilir?

18-65 yaş arası herkese uygulanabilir. Özellikle yüz ve boyundaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Gebe ve emzirenlerde ise uygulanması önerilmez.

Botoks Nasıl Yapılır?

Botox işlemi öncesi hekiminizin kararına bağlı olarak lokal anestezik losyon kullanılabilir .Tedavi uygulanılacak kişinin kas yapısına bağlı olarak kırışıklık olan bölgelere ince uçlu enjektörlerle az dozlarda enjekte edilir. Botox tedavisi genel olarak 15 –20 dk arasın da sürebilir uygulama sırasında çok az da olsa rahatsızlık hissi alınabilir.Tedavi uygulandık’ dan 1.5 -2 hafta .içerisin de etkisini belirgin bir sekil de göstermeye başlar aynı zaman da yapılan enjeksiyon sadece uygulanan bölgede reaksiyon gösterir genel kan dolaşımına karışmaz.

Botoks Uygulamasının Riskleri Nelerdir?

Bu konuda eğitim almış uzman kişiler tarafından uygulandığında işlemin riskleri yok denecek kadar azdır.

Uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık, baş ağrısı, nadiren grip benzeri şikayetler olabilir. Tedavi sonrası uygulama yapılan bölge ovuşturulmamalı, baş dik tutulmalı, ağır egzersizden kaçınılmalıdır.

Botoks İşleminin Maliyeti Nedir?

İşlemin maliyeti yapılacak bölge genişliğine göre ve merkezden merkeze 500 ile 1000 TL arasında değişir.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir