Suya Düşen Telefon Nasıl Kurutulur?

Akılı telefonlarımız kullanırken bir çok kişinin yaşadığı sorunlara arasında suyla temas yada direk suyun içine düşürülmesi. Teknoloji devi markalar son zamanlarda ürettikleri yeni cihazların özelliklerine su geçirmez olmasını eklediklerini görüyoruz. Kullanıcılara sunulan bu yeni teknoloji oldukça verimli olsa da henüz hali hazırda kullanılan akıllı telefonların % 90 bu özellikleri taşımıyor. Sizler için su temasını kalmış cihazınızın kurutma ve kurutma işleminden sonra neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgileri derledik.

Telefonu hemen kapatın

Telefonumuza su teması olduğu anda ilk yapmamız gereken telefonu kapatmak olacaktır. Telefonunuza sızan su açık olduğu taktirde, çalışan parçaların ısısı nedeniyle içeri doğru hızlı yayılabilir.

Telefonu havlu kullanarak kurulayın

Telefonu su temasından hemen sonra temiz ve tozsuz bir havlu ile iyice kurulamalısınız. Telefonunuzun dış yüzeyi kuruyana kadar nazik hareketlerle kurulayıp diğer işlemlere geçiş yapabilirsiniz.

Pamuk veya kulak temizleme çubuğu kullanın

Normal bezler ve havlular suyu tam anlamıyla içine çekmediği gibi aynı zaman da toz da bırakır. Bu nedenle kurulama işlemine çok daha temiz olmasının yanı sıra suyu içine daha fazla çekmesi için pamuk kullanarak  etmelisiniz. Telefonunuzun ayrılan parçalarının tamamını sökerek bir parça pamuk yardımı ile kuruladıktan sonra, kulak temizleme çöpü kullanarak, telefonun üzerinde bulunan ayrıntılı deliklerini de silmelisiniz.

Slika jel kullanın

Slika Jel ismini ilk defa işitmiş olabilirsiniz. Aslında bu madde sizlere çok yabancı değil, yeni kıyafetlerin ceplerinde, ya da yeni aldığınız bir çantanın içerisinde bulunan kağıt paket içerisindeki tozdur. Aldığınız ürünleri nem, pas ve küflenmelerden koruyan iri kum tanecikleri aynı zamanda nem alıcı özellikleri ile de bilinmektedir. Telefonunuzu mümkün olduğunca bol slika jel ile dolu bir kaba koyarsanız, telefonunuzun içerisinde bulunan sıvı ve nem oldukça hızlı bir şekilde  kum tanecikleri tarafından emilecektir.

Slika Jel yoksa pirinç ve vakumlu poşet kullanın

Slika Jel’i olmayanlar için ikinci alternatif çözüm pirinç. Telefonunuzun pirinç içerisine koyarsanız, pirinç tanecikleri de aynı oranda telefonunuzun içerisindeki suyu hızlıca  emecektir. Pirinç yöntemi konusunda hava almasını önlemek için vakumlu poşet içine pirinç koyup sonrada sıkıcı kapatmak son derece verimli olacaktır. Telefonunuzun su ile temasının miktarına göre ortalama 24-48 saat bu şekilde hiç dokunmadan ve ağızı açılmadan pirince gömülü ve vakumlu poşette bekletmeniz gerekir.

Son aşama olarak şarj cihazınız takın

Sıvı temasından sonra yeterli süreyi beklememizin ardından telefonunuzu vakumlu poşetten çıkarın, tam anlamıyla kurumuş olduğuna emin olun. İlk olarak açmadan şarja takın ve %100 şarjın dolmasını sağlayın. Cihazınız kapalı konumdayken bataryanız %100 dolu olarak kendi kendine açılırken doğabilecek tüm problemler çok daha aza indirgenir. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuzu kullanmayı deneyin.

Telefonunuzun su teması ile karşılaştığında gerekli bu işlemleri tam olarak uygularsanız yüksek ihtimalle cihazınızı onarmış olacaksınız.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir